Godt at Vide

Garderoben:


Hvert barn har sin egen faste plads i garderoben. Her har de et rum til sko og overtøj, samt 2 kasser til skiftetøj og overtøj. Garderoben tømmes og alt tages med hjem hver fredag, så I som forældre har mulighed for, at kigge kasserne igennem, om der er noget der mangler eller evt. er blevet for småt, samt opdatere med tøj, passende til årstiden.


Det er vigtigt med navn i alle barnets ejendele, da det mindsker risikoen for, at noget bliver væk. 


Skiftetøj;      2 par bukser

                    2 trøjer

                    2 par strømper

                    2 sæt undertøj

                    2 sutter - meget gerne med navn på.

                 

Overtøj;       2 par vanter

                    2 huer

                    Regntøj

                    Termotøj

                    Flyverdragt

                    Solhat             


Børn der sover til middag;

                    Dyne/pude iklædt sengetøj

                    Lagen til barnevogn eller tremmeseng

                    Sovetøj passende til årstiden


Dagligdagen:


Kl 6 - 8                   Morgenmad

Kl. 8:30                  Formiddagsmad

                             - sovebørn puttes når de er trætte

Kl. 9:15                  Samling

                             - ud og lege / kreativ / aktivitet

Kl. 10:30 -11:30     Middagsmad - madpakke

Kl. 11:30                Sovebørn puttes

Kl. 13:30                Eftermiddagsmad - madpakke

Kl. 14                     Ud og lege


Troldehuset har madpakkeordning hvilket betyder at børnene har 2 madpakker med - en til middagsmad og en til eftermiddagsmad. Morgenmad og formiddagsmad sørger vi for. Dette kan man læse mere om under punktet kostpolitik.


Af hensyn til samling på stuerne, vil vi gerne bede om, at barnet afleveres senest kl. 9.00. Dette er især vigtigt for børnehavebørnene, da de har meget glæde og læring ud af at være med til samling, samt nemmere ved at komme med i legen efterfølgende. 


Overgangene i børnenes tid i daginstitution:


Fra hjem til vuggestue 

I Troldehuset er det vigtigt for os at vi sikre den gode opstart, så både børn og forældre føler sig trygge ved at barnet nu skal starte i vuggestue. Dette gør vi ved at vi holder et opstartsmøde ca. 14 dage før opstart, samt med legebesøg på stuen sammen med 1 forældre.

Selve indkøring af barnet sker oftest på ca. 2 uger.

Den første uge er en meget rolig uge, hvor barnet mandag og tirsdag kommer på besøg et par timer, og ringes hjem når dette er træt. Onsdag - fredag øges tiden hos os, og barnet puttes nu til første og evt. 2. lur.

Den anden uge bliver en mere normal uge, som den vil se ud når mor eller far starter på arbejde. Vi benytter denne uge som en mulighed for at give barnet tid og lære det at kende. Det kan også hænde at vi i denne uge ringer barnet tidligere hjem end forventet hvis dette er meget påvirket af at starte en ny hverdag op.

Når barnet har været i huset i nogle måneder, holder vi en opfølgningssamtale. Vi er i løbende dialog med Jer forældre om hvordan det går. 


Fra vuggestue til børnehave

I Troldehuset er overgangen fra vuggestue til børnehave meget glidende. Vi går mere op i børnenes relationer end alder. Derfor deler vi ikke bare årgangene fra hinanden, så snart de får børnehave alder, men ser mere på hvem der leger og trives sammen, og indrettet huset og personalet efter det.


Fra børnehave til skole:

Når børnene skal til at i skole, forsøger vi at forberede dem bedst muligt. Vi tager til besøgsdage på skolerne, holder forældremøde med skolebørns forældre i efteråret, holder førskole samtaler, inden skole start er der en samtale med skolepersonale, Troldehusets pædagog og jer forældre.


Legestue:


Vi har mulighed for at gå i “legestue” hver torsdag, hvilket betyder at vi kan bruge Kulturhusets gymnastiksal. Pindsvinene og rævene skiftes til at tage derhen. Her er der højere til loftet og plads til bevægelse. Vi leger lege, spiller bold, klatre, laver yoga osv. Efterfølgende bliver der spist madpakker der.


Fødselsdag:


I Troldehuset fejre vi naturligvis barnets fødselsdag. Dette gøres på den stue hvor barnet har sin gang, med fødselsdagssang og en lille gave. Barnet må gerne have noget med til børnene, evt. kage, frugt, rosiner eller lignenede, dette aftales med personalet, så vi sammen finder ud af hvilken dag der passer. 

Vi har selvfølgelig fuld forståelse for, at der kan være religiøse årsager til, at man ikke ønsker at fejre fødselsdag, og det aftaler vi gerne nærmere med de pågældende familier dette måtte vedrøre.