Sygdomspolitik

Et barn er sygt, hvis ikke det kan følge en normal hverdag, eller hvis det har diarre eller opkast, eller når det har feber 38°. 


En temperatur målt i øret skal i følge sundhedsstyrelsen tillægges ½°. 

For at mindske risikoen for smittespredning, anbefales det at et barn har været feberfri i 24 timer, og har normal afføring og appetit efter diare og opkast. Samtidig skal barnet kunne følge en almindelig hverdag. Ved pludselig opstået diarré/opkast (Roskildesyge) anbefales barnet være hjemme 48 timer symptomfrit.


Hvis et barn kommer i institution eller dagpleje uden at være helt rask, har det på grund af nedsat modstandskraft større risiko for at få komplikationer til sygdommen eller pådrage sig en anden sygdom.


Der er stor forskel på hvordan et sygt barn trives i Troldehuset eller derhjemme. Derhjemme kan barnet slappe helt af, der er ikke de samme indtryk, og barnet skal ikke præstere på samme måde, så derfor kan man i nogle tilfælde opleve at barnet ”blomstre” op når man får det hjem, men vid at vi ikke sender børn hjem medmindre vi vurderer at barnet har brug for det.


Vi henstiller til at man melder sit barn rask dagen før senest kl. 15.


I Troldehuset gør vi følgende for at undgå sygdom.


  • Børn og voksne vasker fast hænder når de kommer om morgenen, inden måltider, efter toiletbesøg, efter ude leg og efter behov.
  • 1 gang om ugen tørres støv af i hele huset.
  • Dagligt bliver der støvsuget, vasket gulve og luftet ud i hele huset, der gøres rent i køkken, garderobe og på badeværelse, 
  • Legetøj bliver vasket i ferierne.


Ved meget sygdom i huset øger vi


  • rengøringen på stuerne, samt af legesagerne.
  • udluftning
  • Vi skifter håndsæben og rengøringsprodukterne ud med antibakterielle produkter.
  • Vi øger vask af hænder.Vi henviser til at man kan læse mere på;

https://www.sundhed.dk/borger/patienthaandbogen/boern/sygdomme/diverse/boernehave-syge-boern/

https://www.sst.dk/-/media/Udgivelser/2020/Smitsomme-sygdomme-hos-boern-og-unge/Smitsomme-sygdomme-hos-boern-og-unge.ashx


www.sygeboern.dk